Kertas Soalan Peperiksaan Lepas (Past Year Exam Paper) UiTM Jun 2012




Selamat Datang dan kembali ke kampus semua mahasiswa UiTM, dimaklumkan Unit Pembangunan Sumber Digital, Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) telah pun memuatnaik  (upload) Kertas Soalan Peperiksaan bagi bulan Jun 2012  sebanyak 23 fakulti dan 1656 jumlah kod kursus ke dalam sistem "Electronic Question Paper System , EQPS"
Kertas Soalan Peperiksaan Lepas ini bolehlah di akses melalui  "Electronic Question Paper System-EQPS"

http://library.uitm.edu.my  cari link Exam Papers EQPS  




http://search.ptar.uitm.edu.my


http://library.uitm.edu.my/v3/index.php/digital-library/uitm-institutional-repositories/exam-paper


http://koleksi.uitm.edu.my:8080/eqps/

34 ulasan:

  1. sy tutor perakaunan stpm. ingin minta kebenaran akses soalan tahun lepas accounting boleh ke?

    BalasPadam
  2. Salam, ada link baru utk akses ke halaman soalan past year uitm, sbb kadang2 server overload.

    BalasPadam
  3. salam.. nk tanya.. kod course mmg brubah ke stiap thun... saya dah cuba cari di laman i-learn tpi tiada rekod

    BalasPadam
  4. Harap Maaf , Kertas Soalan Peperiksaan Lepas (Past Year Exam Paper) UiTM hanya untuk warga uitm sahaja, terima kasih

    BalasPadam
  5. Link baru boleh ke
    http://library.uitm.edu.my/v3/index.php/digital-library/uitm-institutional-repositories/exam-paper

    BalasPadam
  6. Nak jawapannnnnnn 😭 baru senang nak rujuk

    BalasPadam
  7. Nak jawapannnnnnn 😭 baru senang nak rujuk

    BalasPadam
  8. Kenapa ade kod yg x de dlm senarai past year sebab saye carik past year ctu, elc dan mat utl diploma FSG part 2 tapi x de mohon penjelasan dan bagaimana saya boleh dpatkan past year tersebut

    BalasPadam
  9. nk cari kat mana jawapan untuk eqps ni????

    BalasPadam
  10. Skema jawapan memang tiada ke?

    BalasPadam
  11. Ade jawapan x.. Nk buat rujukan.. Harap pihak uitm mmpu member ikan jawapan

    BalasPadam
  12. Ade jawapan x.. Nk buat rujukan.. Harap pihak uitm mmpu member ikan jawapan

    BalasPadam
  13. Ade jawapan x.. Nk buat rujukan.. Harap pihak uitm mmpu member ikan jawapan

    BalasPadam
  14. Tiada jawapan buat soalan macam tertanye2 betul atau salah...mohon pihak uitm memberikn jawapan sekali...senang nk rujuk....

    BalasPadam
  15. Tiada jawapan buat soalan macam tertanye2 betul atau salah...mohon pihak uitm memberikn jawapan sekali...senang nk rujuk....

    BalasPadam
  16. Saya diberitahu hidup kat u ni tak mcm skolah menengah yang kena rujuk skema jawapan, kena cari sendiri.

    BalasPadam
  17. assalam, ad x jwpn untuk soalan past year??

    BalasPadam
  18. Ada skema jawapan x utk semua subjek utk course BM119 semester 1....2010-2015

    BalasPadam
  19. memang betul hidup kat U kena berdikari cari jawapan sendiri..kalau subjek tu high rate failure setiap sem kenapa pihak tertentu dan berkenaan tak nak kurangkan high failure rate kepada low failure rate dengan upload kan skema jawapan untuk subjek yang susah macam tu. student mana yang nak fail? "please let me help you by helping me" pernah dengar tak? nah..at least skema jawapan untuk subjek susah dapat memberi gambaran dan idea kepada semua pelajar dan pensyarah , "ooo waw macam ni rupanya cari angular acceleration dalam 3D" begitu dong..kalau subjek senang tak pa la noleh rujuk nota...tapi subjek susah nota tak membantu tapi latihan kena banyak buat..dan kalau buat latihan pun tak tahu buat sebab xda idea dan tak tahu cara solution dia betul ka salah alamatnya nanti final "ke laut" la jawapannya dan akhirnya menambah lagi high failure rate studen dalam UiTM...begitula ceritanya..dalam ELC 501..this is just an opinion but sometimes it can be a fact because if we conduct testimonies for this matter, i am pretty sure what i said is right..

    salam...

    #nakjawapanuntuksubjekyangsusah
    #harumkannamaUITMdihatiku
    #sayangUITM

    BalasPadam
  20. Skema jawapan? Ada pada pensyarah. Pensyarah tak boleh sewenang-wenangnya memberikan skema jawapan.
    1. Muat turun soalan
    2. Buat soalan tu dengan betul
    3. Rujuk pensyarah anda untuk jawapan. Buat temujanji dengan pensyarah dan minta bantuan pensyarah anda. Pensyarah UiTM ada banyak. Kalau pensyarah A sibuk, boleh tanya pensyarah B.
    4. Selepas mereka memeriksa jawapan anda itu, anda boleh belajar dari kesilapan dan lebih faham apa yang pemeriksa mahukan dalam sesebuah kertas jawapan itu.
    5. 5 tahun saya menjadi penuntut UiTM (Pra Diploma, Diploma dan Ijazah Sarjana Muda) dan ini yang saya amalkan. Alhamdulillah, keputusan saya cemerlang.
    6. Bukan saya sahaja, malah rakan-rakan yang bersama-sama saya juga memperoleh keputusan yang cemerlang.
    7. Terima Kasih UiTM, terima kasih pensyarah-pensyarah kami. UiTM Machang dan UiTM Kota Bharu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhh baru tahu kenapa takde jawapan..
      Huhu terima kasih tips...
      Walaupun terlambat tahu untuk subjek esok 😥

      Padam
  21. Aalahh kalo bg jwpn je lg laa memudahkan student.. Sbb bknnya suma student mmpu jumpa lecturer sng2 cmtu je.. Kdg2 ad yg sgt bz sbb nk biaya kos blaja so mmg xde mse sgt laa.. Xde sbb yg munasabah langsung kenapa uitm x bg skema...

    BalasPadam
  22. Lecturer jenis yang bila kita tanya , dia marah kita balik. TAK SEMUA lecturer tu ajar betul, tak semua lect sama. Saya di first semester lagi dah banyakk kali jumpa dengan lecturer yang tak pandai mengajar. Wow uitm. Lect. lain okay je. Cuma lecturer satu subject ni jenis yang tak suka student tanya dia. Satu kelas tak faham cara dia mengajar. I wonder macammana lecturer tu ade master. Please la buat jawapan. At lease student ade jawapan. Ada tempat nak rujuk. Ade masa nak chek jawapan and tanye lecturer. Sy jenis y suka buat soalan past year and then check dengan jawapan. Tak tahu baru saya pergi cari lecturer.

    BalasPadam
  23. Lecturer jenis yang bila kita tanya , dia marah kita balik. TAK SEMUA lecturer tu ajar betul, tak semua lect sama. Saya di first semester lagi dah banyakk kali jumpa dengan lecturer yang tak pandai mengajar. Wow uitm. Lect. lain okay je. Cuma lecturer satu subject ni jenis yang tak suka student tanya dia. Satu kelas tak faham cara dia mengajar. I wonder macammana lecturer tu ade master. Please la buat jawapan. At lease student ade jawapan. Ada tempat nak rujuk. Ade masa nak chek jawapan and tanye lecturer. Sy jenis y suka buat soalan past year and then check dengan jawapan. Tak tahu baru saya pergi cari lecturer.

    BalasPadam
  24. pelik ye...kalo professional program, ade sertakan sekali skema jawapan tuk dijadikan rujukan...sebagai contoh, MIA sediakan bank soalan and jawapan past year siap dengan lecturer notes lagi ONLINE..candidates leh refer/access online anytime je...hmmmm

    BalasPadam
  25. nak tanya, .skema untuk semua soalan PHY130 diploma semester satu nak cari kat mana?

    BalasPadam
  26. Wonderful bloggers like yourself who would positively reply encouraged me to be more open and engaging in commenting.So know it's helpful.
    Digital Marketing Company in Chennai

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.