5 Jun 2013, bertempat di Perpustakaan Tun Abdul Razak (Utama), Universiti Teknologi MARA (UiTM) Shah Alam. Program ini adalah anjuran bersama Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan, UiTM Shah Alam. Jalinan kerjasama ini adalah salah satu komponen dalam aktiviti pameran Perpustakaan setiap tahun.
Objektif Program adalah untuk memberi pendedahan tentang ilmu dan teknik peruncitan khususnya dalam industri penyediaan makanan di Malaysia.
Antara Aktiviti :
i. Seminar ” Issues and Challenges in Retailing”ii. Pameran “Product Development” bertemakan pes citarasa Asia.
iii. Food Plated display.
iv.Pameran Produk Makanan daripada Industri.
v. Demonstrasi Penyediaan Makanan.
ATURCARA PROGRAM
TARIKH : 5 Jun 2013
MASA : 8.00 pagi sehingga 5.00 petang
TEMPAT : Perpustakaan Tun Abdul Razak (Utama) UITM, Shah Alam
8.45 pagi : Ketibaan VIP dan tetamu jemputan
9.00 pagi : Pengerusi Majls mengalu-alukan jemputan dan peserta
9.05 pagi : Bacaan Doa oleh En. Abdul Razak Abd. Rahman (Pustakawan PTAR)
9.10 pagi : Ucapan alu-aluan oleh En. Noor Hidayat Adnan (Ketua Pustakawan PTAR)
9.15 pagi : Ucapan perasmian oleh Prof. Madya Dr. Abdullah Hemdi (Dekan Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan)
9.20 pagi Simbolik Perasmian - Pertunjukan Multimedia
- Pertunjukan 9 Set Menu Makanan
- Perletakkan dan pemotongan kek 5 tingkat
9.40 pagi : Penyampaian Cenderahati
9.45 pagi : Lawatan ke Booth
10.00 pagi : Minum pagi
10.55 pagi : Pengenalan Biografi Penceramah
11.00 pagi – 12.00 tengahari Talk 1 : Issues and Challenges in Retailing (Pensyarah Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan)
12.05 tengahari – 1.00 petang Talk 2 : Food Retail Development (Chef daripada Hotel Terkemuka di Malaysia)
1.00 ptg: Penyampaian Cenderahati
_____________________________________________________________
9.00 pagi – 5.00 petang
- Aktiviti Pameran Makanan
- Food Testing
- Demonstrasi
- Pameran Pes Makanan Citarasa Asia
Catat Ulasan