Program Transformasi Pekerja Cemerlang PTAR

PROGRAM TRANSFORMASI PEKERJA CEMERLANG KUMPULAN PELAKSANA
“TRANSFORMASI PERSONALITI BERKUALITI”


Program Transformasi Pekerja Cemerlang ini telah diadakan pada 3 – 5 November 2015 di Agrotek Garden Resort, Sungai Semungkis, Hulu Langat, Selangor. Peserta terdiri daripada Kumpulan Pelaksana daripada Perpustakaan UiTM seluruh Malaysia.
Program Transformasi Pekerja Cemerlang ini adalah salah satu program PTAR yang mana ia merupakan satu pendekatan untuk membentuk pekerja cemerlang bagi menyokong transformasi organisasi. 


Program ini memberikan pendedahan dan pengalaman melalui sesi ceramah dan aktiviti-aktiviti outdoor yang mencabar fizikal, emosi dan minda. Elemen-elemen positif seperti kerjasama, kesabaran, kesungguhan dan kesefahaman yang diterapkan dapat diterjemahkan dengan semangat sepakat, muafakat dan bertekad di dalam gerak kerja berpasukan. 


Selain memberi peluang dan ruang kepada Kumpulan Pelaksana untuk membentuk personaliti diri bagi meningkatkan kualiti kerja, sama ada individu dan dalam kumpulan.
Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Shah Alam  telah menganjurkan  'Program Transformasi Pekerja Cemerlang' bagi kategori Kumpulan Pelaksana pada 3 hingga 5 November 2015.

Program yang bertemakan "Transformasi Personaliti Membentuk Budaya Kerja Berkualiti"  ini telah diadakan di Agrotek Garden Resort di Sungai Semungkis, Hulu Langat, Selangor.

Objektif program ini adalah untuk :

i. Membentuk Personaliti dan Budaya  Kerja Berkualiti
ii. Mewujudkan kesedaran tentang pentingnya kerjasama antara semua bagi  mencapai cita-cita               Jabatan dan Organisasi
iii. Cuba mencari dan menyelesaikan permasalahan antara staf Perpustakaan UiTM
iv. Mengurangkan rasa tekanan Dalam Pekerjaan dan luaranHari Pertama (03 November 2015)Hari Kedua (04 November 2015)Hari Ketiga (05 November 2015)

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.